eeee

Home /  Pányok

Pányok

Borsod – Abaúj – Zemplén megye északi részén, a Zempléni-hegység északnyugati lábainál, a Magyar – Szlovák határ közelében elhelyezkedő kisközség. A település a Miskolcról – Hidasnémetihez vezető 3-as úton haladva, Hidasnémetit elhagyva Kéked felé fordulva, majd Abaújvárt elhagyva jobbra letérve található kis, csöndes “zsáktelepülés”.

A község földrajzi fekvése turisztikai szempontból nagyon kedvező. A Pányokba vezető úton haladva festői látvány tárul elénk. A sűrű erdővel borított domboldalak félkörívben fogják körbe a maroknyi kis falut. A fák lombkoronája közül kifehérlő templomtorony jelzi az utazónak, hogy még érdemes tovább mennie, mert a sok-sok fa között egy csodálatos, csendes kis falu várja az ideérkezőket.

A Gyöngyszem Vendégház Pányok községben a Zempléni hegység egyik legszebb pontján található.

A csendes erdei környezet kellemes és zavartalan kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak, melyet talán csak a reggeli kakaskukorékolás, madárcsicsergés, vagy éppen a mókus szorgoskodása zavarhat meg.

A vendégház egész évben nyitva tart és szeretettel várja a kedves vendégeket. Vendégházunk teljesen újonnan épült parasztház stílusban, melyben hét szoba három háromágyas és négy hétágyas, melyekhez külön-külön fürdőszoba és tv tartozik, két társalgó, szauna, konyha található, illetve vezeték nélküli Internet csatlakozás.

Pányok látnivalói:

TÖRÖK PINCÉK

CSEREPESI KŐBÁNYA

PAD-FÖLDI KŐFEJTŐ

PATAKPARTI BOKORFÜZES

PATAKOSI “FÖVENYES” KŐBÁNYA